Wednesday, February 10, 2010

Ultima generaţie huiduită

Duminică 3 ianuarie 2010. Zăpadă mârşavă, viscol, drumuri închise, camioane prin şanţuri. Stăteam în sala mare a primăriei şi aşteptam să vină microbuzul Cireşarilor cu remorca plină de aparatură. Ne gândeam că o să fim doar noi cei din staff în sală. Au tot venit şi-au umplut sala, alţii au ajuns la sfârşitul serbării, obosiţi şi îngheţaţi. Nicicând n-a prins mai bine ceaiul nostru. Am avut toată seara ochii în lacrimi cu gândul la o generaţie pe care am cunoscut-o prin tabere, huiduită cum n-a mai fost alta înaintea ei, care în loc de cenuşă şi-a presărat în cap tone de gel, o generaţie care ascultă de-a valma Speranţa şi Hillsong, Puiu Chibici şi Gaither, ce pleacă de-acasă prin zăpadă 300 de km ca să asculte o predică şi apoi aleargă înapoi să mai prindă o oră de yahoo-messenger şi să facă bla-bla până la miezul nopţii.

Au Biblia pe telefonul mobil. N-o citesc, dar le creează un sentiment al apartenenţei şi al siguranţei ce se spulberă când au necazuri şi atunci (abia atunci) citesc Scriptura.

Se luptă cu pornografia pe internet, cu spaimele lipsei unui loc de muncă, cu lipsa băieţilor cu care să te căsătoreşti (25 milioane de chinezi n-au cu cine să se căsătorească, dar acolo totul e invers).

Sunt arţăgoşi şi puşi pe critică aşa cum odinioară părinţii lor erau prin biserici în anii electorali. E greu să ajungi şi la inima şi la urechea lor.

Prin 1977 o trupă cântă cu o orgă „Vermona” prin biserici, iar fraţii din comitet ne mai putând suporta asta, ieşeau afară şi lăsau jos siguranţa de la tabloul electric. Nimic nu-i nou sub soare, iar cei ce altădată nu erau înţeleşi, nu înţeleg la rândul lor pe cei de azi.

De aceea privesc optimist spre viitorul din ce în ce mai scurt, ce în curând va fi înghiţit de veşnicie.

Ei sunt ultima generaţie huiduită. După ei nu va mai fi nimic. Nici măcar potopul. O generaţie ca oricare alta, nici mai sfântă, nici mai păcătoasă. O generaţie ce trebuie rapid evanghelizată pentru a nu fi prinsă pe picior greşit. Religia e bună pentru pământ, nu pentru cer.

O ultimă generaţie...
V l a d i m i r _ P u s t a n

0 comments: